presspagetop_eng.jpg

Click here to subscribe to press releases from EVRY!

Olika barn leker bäst, om de får en knuff på traven

Robin Dronsfield - 18 dec 2018

Ingrid_gustav_450x300

Ta ett möte på språng, spika budgeten på stranden (eller ja, framför brasan där här tiden på året) och skriva kontrakt med någon i Singapore. För mig som arbetar med att skapa digitala arbetsplatser är det mesta möjligt. Din digitala arbetsplats ser till att du kan göra det du ska på ett effektivt och smidigt sätt. Trots det får den digitala arbetsplatsen inte lika mycket uppmärksamhet som det fysiska kontoret. Men, vad är en bra digital arbetsmiljö, egentligen? Och hur kan en bra digital arbetsmiljö hjälpa oss att ta bättre beslut? Nedan så ser du hur mina nya tankebarn Ingrid och Gustav får hjälp på traven när de ska fatta ett stort beslut.

Olika barn leker bäst, om de får en knuff på traven

Trots att Ingrid och Gustav är väldigt lika – de bor ett stenkast från varandra i samma charmiga lilla ort i Värmland, har varsin Golden Retriever och sitter i samma ledningsgrupp – är de väldigt olika. Gustav är en känslostyrd person; han väljer lunchrestaurang beroende på vad som lockar när han känner efter. Ingrid däremot är mycket mer rationell; hon har ätit på samma lunchrestaurang sedan den öppnade för tre år sedan –var 11:e lunch är ju gratis, så varför gå annanstans?

För en tid sedan så investerade Ingrid och Gustavs företag i ett mycket avancerat analysverktyg i form av en robot som är med på deras ledningsgruppsmöten. Roboten kan läsa deras anteckningar, göra analyser på stora mängder data och komma med förslag till ledningsgruppens beslut. Roboten finns som ett digitalt analysverktyg också, och har under en tid fått bo i både Ingrid och Gustavs surfplattor för att lära sig hur de konsumerar information och hur de arbetar i de olika systemen. Roboten ska helt enkelt lära sig hur Ingrid och Gustav bäst tar till sig fakta och information.

Idag ligger ett mycket viktigt beslut till bords. Ledningsgruppen behöver fatta beslut huruvida man ska satsa på en ny, hittills oprövad teknik för att effektivisera verksamheten. Yussef, som är ansvarig chef, ber roboten om råd. Alla runt bordet får en notis och ett meddelande på sina surfplattor som roboten skickar ut med hjälp av en meddelande-funktion i analysverktyget.

Gustav öppnar meddelandet och möts av ett par kortfattade videoklipp som enkelt förklarar i övergripande drag om fördelen med den nya tekniken. Han får läsa ett par kundreferenser som analysverktyget hittat på olika företags hemsidor som varit först ut med att prova tekniken.

Ingrid i sin tur läser om den procentuella vinsten i effektivitet som ett företag har gjort av att inrätta den nya tekniken. Hon får också statistik som visar på hur snabbt de kan tänka sig att räkna hem investeringen som den nya tekniken kostar.

När mötet är slut är alla vid gott mod. De har fattat ett bra beslut tycker de, om att våga prova den nya tekniken. Nu sitter Gustav och Ingrid på samma tåg hem till deras charmiga lilla ort för att ta helg. Gustav är på väldigt gott humör. ”Det ser ut att bli en snöig och fin jul i år” säger han med ett leende. ”Jo, men sannolikheten för att denna väderprognos ska hålla i sig är bara 23 %” säger Ingrid.

 

Vill du veta mer om hur vi transformerar analoga arbetstimmar till digitala? Klicka nedan för att se mer fördelar med en bra digital arbetsplats.

Så blir arbetslivet digitalt

 

/Robin Dronsfield, Team Leader Digital Workspace på EVRY

PS: Vill du läsa om mina första tankebarn Omar och Marie och deras digitala arbetsplats? Klicka här!

 

geir.jpg

Geir Remman

VP Corporate Communications, EVRY +47 970 55 017 geir.remman@evry.com

jorn.jpg

Jørn Bremtun

VP Corporate Communications, EVRY +47 922 09 735 jorn.bremtun@evry.com

viola.jpg

Viola Hellström

VP Communications, Financial Services +46 737 08 17 27 viola.hellstrom@evry.com