Kompetens-Klara

Kompetens-Klara har varit med ett bra tag på arbetsplatsen. Hon har sett allt från kassettband och gamla hårddiskar till mediekonvergerande artefakter vilket gör att hon är någorlunda trygg i sin bransch och i det hon gör. Kompetens-Klara vet dock att den ökande digitaliseringen för med sig krav på helt nya kunskaper. Nytänkande appar, artificiell intelligens och blockchain är redan här och det gäller att Klara och hennes kollegor förstår hur de kan använda de nya verktygen för att skapa nytta i verksamheten – och för medborgare och användare. Hon vill inte vara den som halkar efter, hon vet bara inte hur hon ska kompetensutveckla sig själv och sina medarbetare.

Känner du igen dig i Kompetens-Klara? Vinnova förutspår att minst 75 procent av alla yrkesverksamma kommer att behöva uppgradera sin digitala kompetens till 2025. Men vilken kunskap och vilka förmågor krävs i en digital tid och omvärld? Hur stödjer och tränar vi dem? Och hur ska lärandet utformas?

Nedan hittar du konkreta förslag på hur du erhåller den kompetens som krävs för att kunna applicera de digitala förändringar som sker i omvärlden på din arbetsplats.

Att förvandla din arbetsplats till ett digitalt Mecka

Börja med att våga erkänna det du och dina kollegor inte kan. Det gäller att förstå sin samtid och den är i hög grad digital. Därför måste vi leva och arbeta som våra medborgare, medarbetare och användare – dvs mer digitalt. Vi måste våga testa – och misslyckas – snabbt. Tydliggör vad det är vi ska leverera och vilket värde vi tillför – så att vi kan styra mot detta och hela tiden följa upp och mäta vår framgång.

Att leda från toppen är ett bra tips då verklig förändring ofta börjar hos ledarna. Detta betyder såklart inte att dina kollegor saknar den kompetens som krävs för att digitalisera arbetsplatsen, snarare tvärtom; all kompetens behövs när förändring och förnyelse är på agendan. Men ledaren behöver skapa utrymme för utveckling genom att prioritera och släppa detaljer – då kan medarbetarna fokusera på det viktiga förändrings- och digitaliseringsarbetet.

Bygg starka team där medarbetarna tryggt kan testa nya idéer. Gå alltid in med hjärtat i det förändringsarbete som görs och försök att motivera fler till att vara med genom att berätta varför verksamheten behöver förflyttas till en mer digital arbetsplats.

Häng med Kompetens-Klara när hon kliver in i ett nytt arbetssätt där hon och teamet utnyttjar digitaliseringens alla fördelar – på ett mänskligt sätt. Ta även en titt på vad de duktiga experter och inspiratörer som deltog på workshopen i Almedalen delar med sig av. Läs mer på HejDigitalt/DIGG.

 

Kom igång med digitalisering!

 

Tillbaka till samlingssidan.