Det är inte lätt med kommunikation

Nanna Gordon - 12 nov 2018

181112_EVRY_Opsmile_1

12 november 2018 – när allt inte går supersmidigt.

Idag var första operationsdagen på denna mission och då måste teamet jobba ihop sig, så därför får vi inte vara med i operationsrummet. Dagen innan bestämde vi att vi skulle åka till patienthotellet och att Hedde (vår koordinator) skulle hämta oss på hotellet. Dock blev det ändrat under dagen och vi skulle istället bli hämtade med taxi för att åka till sjukhuset och tillbringa tid på lekterapin, där barnen är innan operationen. Men någonstans blev det fel i kommunikationen och chauffören körde oss till patienthotellet. Vi förstod ingenting; där var vi ensamma tillsammans med patienterna. Ok, tänkte vi, det kommer säkert någon eftersom vi blev körda hit. Lokalen var jättevarm och nedgången. En katt sprang runt i en av patientsalarna och rotade bland soporna som låg på golvet där inne. Medans vi väntade fick vi mat, samma lunch som patienterna får (ris, lite bönor och kyckling). Allt detta, kostnaderna kring operationerna, så som patienthotell, mat, blöjor och andra hygienartiklar som patienterna behöver, bekostas av organisationen – visst är det fint?!

181112_opsmile_EVRY_2

Karin som ambulerande enhörning

Under tiden vi väntade på att någon skulle dyka upp ville städpersonalen ta selfies med oss. De verkade inte ha så mycket att göra så vi frågade om de kunde hjälpa oss att fixa lite frukt till patienterna. Men precis när vi åkt iväg från patienthotellet ringer en uppgiven Hedde till chauffören och undrar vart han kört oss. Så vi fick till slut åka till sjukhuset och tillbringade eftermiddagen på lekterapin. Innan hemfärd fick vi även följa med en av de svenska barnläkarna, Jessica, till post op för att se resultaten på de första barnen som opererats. Det är helt otroligt vad en operation på 45 min - 1 timme kan göra för skillnad! Imorgon är ytterligare en spännande dag då vi ska få följa med in på operation. På kvällen var det några av oss som gick iväg för en trevlig middag på stan.

181112_evry_opsmile_3

Selfies!

Nu säger vi god natt, och på återseende.
Kram från Karin och Emma