Nu är vi framme i Tacloban!

Nanna Gordon - 11 nov 2018

Emma_Karin_EVRY_450x300

Vi stödjer Operation Smile, en organisation som opererar barn med läpp-, käk- eller gomspalt runt om i världen. I år har vi skickat med två volontärer; Emma Alanen och Karin Roth. Här berättar de om sin resa.

10 november 2018 – äntligen framme i Tacloban, Filippinerna.

Mellanlandningen i Manilla var minst sagt kaotisk, men tack vare Operation Smiles koordinator Hedde hann vi med anslutande flyg till Tacloban. Så idag har vi äntligen fått träffa alla trevliga volontärer från alla världens hörn. Idag har vi haft team day, vilket innebär att man gör något roligt ihop för att lära känna varandra. Vi åkte iväg till Caluwayan resort för bad, båtutflykt och gemensam lunch. Det var otroligt fint. Båtutflykten blev en aningen blöt då det började regna och vi hade inga reservkläder så Emma fick köpa en ny t-shirt för att se representabel ut på nästa stopp som var sjukhuset vi skall arbeta på. Det var ett fint och delvis nybyggt sjukhus med en fantastisk utsikt över Tacloban City. På kvällen blev det pre-screening möte inför imorgon då det är screening day. Är ni nyfikna på vad det är så får ni veta mer i nästa blogginlägg. Redan nu fanns det en del familjer på sjukhuset som köat i en vecka inför Operation Smile. Det finns plats för 18 barn, men vi behöver platser för 25-30 barn och dessutom plats för minst en förälder per barn. Vi får se hur det går.

Imorgon blir en spännande dag då vi äntligen ska få börja arbetet på sjukhuset.

Hälsningar från
Karin och Emma, Tacloban

EVRY-opsmile-sjukhusmiljo
Vi rekar sjukhuset

view_opsmile_EVRY
Utsikt från sjukhuset