Header_Operation_Smile_alt2.png

Screeningdagen är över

Nanna Gordon - 11 nov 2018

blogpost_sunday_opsmile_EVRY

11 november 2018 – en intensiv och rolig dag

Screeningdagen är nu över och ca 155 barn har passerar alla kontrollstationer. Vi har fått prova på allt under 12 timmar – non stop – fantastiskt roligt!

Screeningen börjar med att patienterna registrerar sig på sjukhuset, sedan passerar dom fotografering på PIT stop, nursing stop (vägning, längd, temp, blodtryck och EKG), narkos- och barnläkare, tandläkare och logoped/tal-terapeut. Därefter utvärderar personalen om patienten skall få en operation eller ej, och vilka prover som behöver tas. Sist går dom till provtagningen och får sedan instruktioner från den lokala coordinatorn. Alla patienter passerar samtliga stationer, oavsett om de skall opereras eller ej. Vilken otrolig samling volontärer, vilken insats dom gör och det känns så overkligt att få vara en det av allt detta.

Emma_Karin_Fun_Doctors_EVRY_Opesmile

Det gäller att spexa till det lite ibland med barn som patienter

Emma tillbringade eftermiddagen med att uppdatera journalerna med labresultat. Hon blev så bra på detta så att flera av sköterskorna frågade henne hur dom skulle göra detta. Hon fick jättemycket beröm för sin insats.

Karin tillbringade en hel del tid med talpedagogen Niki och hade även hade förmånen att få reda ut ett missförstånd mellan en 14-årig pojke och logopeden. Pojken hade opererats för läppspalt tidigare och hade hemska minnen efter denna operation och ville inte opereras. Men via en tolk och med hjälp av tydligare kommunikation lyckades Karin få honom och mamman att stanna kvar för att få det planerade ingreppet, pojken bestämde sig alltså för att trots allt opereras. Yippie, vad glada vi blev!

Som vanligt avslutar vi kvällen med bloggande från takbaren. Trötta, genomsvettiga men med en härlig känsla i hela kroppen.

 

jounraling_opsmile_EVRY_Emma

Journalföring, ett viktigt arbete för att få rätt vård!

 

evry_blogg_opsmile_karin_happy

Karin på plats på sjukhuset

 

 

Magandang gabi, eller god natt, från era utrikeskorrepondenter.

/Karin Roth och Emma Alanen

Prenumerera på bloggen