Snipp snapp snut...

Elin Käll - 19 nov 2017

...så var sagan slut. Så där ja! Uppdraget är slutfört! Alla patienter är utskrivna och hemskickade förutom den lilla pojken från tidigare i veckan som fortfarande ligger på intensiven. Det verkar som att han är på bättringsvägen i alla fall och sjukhuset här i Managua har nu hela ansvaret för honom.

Anders åkte iväg till sjukhuset imorse och skrev ut de sista patienterna samt fixade deras journaler. Det sista av utrustningen är också inpackad i containrar och ivägskickat.

Som ett trevligt avslut på en hektisk vecka fick vi idag åka på utflykt till en fantastiskt vacker plats som heter Laguna de Apoyo. Det är en vacker lagun i kratern på en vulkan en dryg timmes bussresa från hotellet. Vattnet var inte bara klart utan även varmt och skönt. Säkert runt 30 °. Vackra vyer, lummigt och grönt, alla mysiga härliga volontärer och några timmars avkoppling. Det var vi alla värda!

B6911835-FE0B-4843-BDAB-48AE8C5CBE9B

Papegoja i trädet. Eller rättare sagt två. Kolla noga så ser man en till!

B01D3638-ADC2-4E39-8B8B-0821416D42FD

Fanns kajaker och SUP att låna

9F643086-9D40-461B-AFE7-E6812AE3BD85

På kvällen var det traditionsenligt Final party med middag, tal, diplom och dans. Vi fick ett väldigt fint omnämnande av presidenten för Operation Smile Nicaragua. Det värmde! Och imorgon innan vi reser vidare ska vi träffa en annan av cheferna här för att prata om vad vi ska göra med de av era insamlade pengar som vi har kvar. Vi vill att de ska användas till det som ger mest nytta och här i Managua finns ett center som jobbar året om med bl.a. tandreglering men även operationer, rådgivning och terapi.

Vi återkommer med lite reflektioner när vi smält intrycken något.

/Elin