Utskrivning och hemgång

Elin Käll - 18 nov 2017

Imorse fylldes innergården av massor av föräldrar och barn som varit kvar på härbärget i några dagar. De ska ta sitt ”efter-foto” för journalen innan de skrivs ut och får åka hem. Det var mycket känslor som for igenom en när man såg alla glada barn och föräldrar. Det var nöstan som ett dagisgäng med glada ungar som lekte. Fantastiskt vad snabbt de återhämtar sig! Så himla kul när de känner igen en och vill komma och kramas och säga hejdå!

Allas vår favoritkille Delvis var i högform och gick omkring och tackade alla i hand, han pratar i stort sett inte alls, så det är teckenspråk och ja- och nejfrågor för att förstå, men det funkar. Typ :) Jag följde med honom till sjuksyrrorna på post op och han kramade var och en av dem alla! Svårt att hålla tårarna i styr då kan jag meddela...

5ABB9FFF-8F98-4758-9ABA-95E9267691DE

Delvis har charmat alla sjuksyrrorna på Post op.

39EA1E6C-86D6-43CF-89C8-55C38FADD4B3

Glad och söt liten tjej

På post op avdelningen tidigare i veckan träffade jag en vuxen tjej och hennes mamma. Vi pratade lite och jag målade naglarna på dem båda :) Henne fick jag tillfälle att kramas lite med idag och hon var glad och mådde jättebra. Men den som inte riktigt ville släppa kramen var mamman... :) De var så himla fina! Jag fiskade upp ett vitt litet pärlhalsband från min väska (återigen tack till alla som skänkt grejer, det är så himla värdefullt!) och hon fick ta på det.

0B0F67B3-857E-4768-A7BC-767E42F79544

Glada miner vid utskrivningen

Ja just det! Igår hittade vi låda med Lego-påsar i vår container. Det passade utmärkt för igår var det en del mellanstora killar, 7-10 år, som opererades. Innan de fick gå hem idag var vi uppe på avdelningen och delade ut små Indiana Jones-Legopåsar som de skulle ta med hem. Dumt att öppna med alla småbitar där i röran tyckte jag, men det tyckte inte en av killarna :) Så jag satte mig och byggde med honom en stund. Vilken skillnad på avdelningen nu i slutet när det är lite fler stora barn och inte bara bebisar! Med 15-20 nyopererade bebisar i en stor sal med dånande fläktar blir det rätt rörigt och högljutt, minst sagt! Men idag har det varit sååå mycket lugnare! Riktigt mysigt att glida omkring och kunna sitta och leka lite med Lego.

24046288-19EA-42A9-8908-B56952F5E672

Lego är bra grejer!

Nu är alla barnen opererade för den här gången. Dagens omgång barn ska skrivas ut imorgon bitti bara. Stora delar av teamet åker iväg på en utflykt till en lagun för lite slapp och bad på dagen imorrn och på kvällen har Anders lovat dansa på bordet med Hedde för då är det Final party :D